Mening van de klant

E. Schaap (een ingenieur, uit Den Haag) "Wat ze voor me gedaan hebben? Eigenlijk van alles. Ik heb alleen mijn wensen kenbaar gemaakt. Door hun persoonlijke werkwijze voelden zij precies aan wat ik wilde. Omdat de makelaars tweetalig zijn en REA de beschikking heeft over een betrouwbaar en efficiënt netwerk in Bulgarije en in Nederland, zijn zij in staat binnen korte termijn precies dat te vinden wat de klant zoekt. Wat ik persoonlijk als heel prettig heb ervaren, is hun open en geduldige benadering. Het is prettig als een makelaar zich flexibel blijft opstellen en enthousiast mee blijft denken, ook als de wensen zich in de loop van het proces wijzigen. Voor REA is het werk immers pas goed gedaan, als de klant helemaal tevreden is."
E. Schaap (een ingenieur, uit Den Haag)

G. Verstraete (Utrecht) "Via deze weg wilden wij laten weten dat we zeer goed te spreken zijn over de manier van zaken doen met jullie bedrijf REA. Bij veel mensen bestaat er nog steeds een wantrouwig gevoel omtrent het aankopen van land, huizen enz. in het buitenland. Bij REA wordt je op een goede en nette manier geholpen en begeleid, zowel hier in Nederland als op de plaats van waar je een eventuele aankoop wilt doen. Wij hebben dit "avontuur" als zeer positief ervaren. Niet alleen de service en vertrouwen in Nederland maar ook de collega's in Bulgarije is ons goed bevallen. Dit geldt ook als de koop rond is. Ik heb heel veel bewondering voor het geduld dat de mensen bij REA hebben. Rea Bedankt"
G. Verstraete (Utrecht)

Ir. W.H. Kokxhoorn (Uden, NB) "Via internet is het eerste contact gelegd, op de Second Home beurs de eerste kennismaking. We zagen Bulgarije aanvankelijk als een riskant avontuur maar de mensen van REA hebben ons vertrouwen gewonnen en volledig verdiend. Ze hebben geen dure en luxe kantoren, maar wel serieuze, kundige en aardige mensen (Nederland en Varna) met een nuttig netwerk. We zijn goed geïnformeerd over de mogelijkheden in Bulgarije en op een gedegen en vriendelijke manier door het koopproces geleid. Hoewel de transaktie inmiddels al plaats heeft gevonden, zijn ze nog steeds bereid en bezig ons met praktische zaken te helpen. Naar mijn mening een zeer geschikte partner om een avontuur op onbekend gebied mee aan te gaan."
Ir. W.H. Kokxhoorn (Uden, NB)

Els en Hans van der Veldt (Heerhugowaard) "Graag willen we aan alle geinteresseerden laten weten dat we heel tevreden zijn met de manier waarop we tot nu toe, vanaf het allereerste begin, zijn geholpen en begeleid door de mensen van REA. In de eerste plaats door Diana van het Nederlandse kantoor, maar ook door de medewerk(st)ers van het kantoor in Varna (Bulgarije). We waren aanvankelijk op het spoor van het ons volkomen onbekende Bulgarije gebracht door een vriend van ons. Nadat we contact hadden gezocht met REA in Nederland, zijn we, na een bezoek aan Bulgarije in de zomer van 2007, gaandeweg steeds enthousiaster geworden. Na een flink aantal bezichtigingen van huizen (met enorm veel geduld en toewijding van Diana) hebben we tenslotte onze keus gemaakt. Inmiddels zijn we, na een bezoek van een weekje aan Bulgarije in maart 2008, al behoorlijk gevorderd wat betreft: de renovatie van ons huis (in de nabijheid van Varna), de contacten met o.a. de aannemer, de plannen voor de tuin, de aanschaf van allerlei huisraad, de keuze van een keuken, etc. etc. Overigens was ook de begeleiding die nodig was voor alle officiele handelingen en documenten werkelijk prima, zowel van REA als van door REA aanbevolen relaties. Ook na de koop blijft REA meedenken en blijft REA attent op allerlei gebied, in grote en kleine zaken. In de twee keer dat wij in Bulgarije waren hebben we ervaren dat het een prachtig land is, met een goed klimaat en een sympathieke bevolking. We verheugen ons op ons volgende verblijf in Bulgarije!! En wat REA betreft: "Chapeau!""
Els en Hans van der Veldt (Heerhugowaard)

Frans en Linda (Belgie) "By searching the internet for houses in Bulgaria, we've found the agent REA NEDERLAND. The first contact with Diana from Holland was very positive. After we've made known our wishes, she knew exactly what we were looking for and made us some suggestions. March this year we went to Bulgaria to visit these houses and we've found our dreamhouse. We must say, that also her colleagues in Bulgaria are very capable and friendly. They helped us with a lot of patience and knowledge through the complete procedure and paperworks. They speak different languages and also the after-service was very good. Even now after we bought a house, we still are in contact with Diana and she is always willing to help us when we still have questions. Anyway, when you are looking for a house in Bulgaria this is the right agent. We even think about it, to go there for a permanent living. Through this way we still like to thank Rea for our wish to become true"
Frans en Linda (Belgie)

Hans Spekman (Project Manager bouw) "Vertrouwen moet worden verdiend en gegeven. Ik was op zoek was naar een plekje onder de zon waar ik nu in kan investeren en later de vruchten van wil plukken en kwam in maart 2008 via de Second Home beurs in contact met de REA vestiging in Nederland Bulgarije was niet mijn eerste keus, maar na rond gekeken te hebben in andere EU landen met een mooi stukje kust, kwam ik al gauw tot de conclusie dat dit niet meer betaalbaar was voor mij. Bij REA was er al gauw een persoonlijk contact en hun gedegen kennis en enthousiasme over de noordoost kust van Bulgarije trokken mij al snel over de streep om de omgeving te gaan verkennen. Ik werd al snel aangenaam verrast met het professionele en enthousiaste netwerk van REA. Omdat het nog geen seizoen was in BG hadden de reguliere touroperators nog geen programmas lopen die geboekt konden worden in de periode dat ik BG wilde bezoeken. REA bracht mijn in contact met een professioneel bureau die voor mij een auto, ticket en hotel regelde tegen een veel scherpere prijs dan ik zelf voor elkaar kreeg bij de reguliere reisbureaus. Met een gezond stukje voorzichtige nieuwsgierigheid ben ik afgereisd naar BG. Vanaf dat moment is dit de rode draad geweest van de samenwerking tussen mij en REA. Steeds ben ik aangenaam verrast geweest in hun begrip en oplossend vermogen rond de problemen die ontstaan door cultuur verschillen en gezonde Hollandse terughoudendheid. En voorzichtig heb ik steeds meer vertrouwen gekregen in en gegeven aan REA en de professionals in hun omgeving. Voor mij heeft dit geresulteerd in de aankoop van een stukje onroerend goed in BG waar in bijna al mijn wensen in samen komen. (De winters mogen net even wat warmer maar daar kan REA niets aan doen). Er is nu nog geen korte, snelle of eenvoudige manier om in BG een stukje grond te verkrijgen maar dankzij de gedegen kennis en het professionele netwerk van REA in BG en NL is het wel een makkelijk proces. Dit is zeker mede dankzij de contactpersoon van de Nederlandse vestiging en de communicatie in het Nederlands. Het kopen van onroerend goed in BG heb ik ervaren als een avontuurlijke reis waarbij REA voor mij de professionele reisleider was die mij veilig langs alle hobbels heen hielp zodat ik op een plezierige manier terug kan kijken op het behaalde resultaat."
Hans Spekman (Project Manager bouw)

Wito en Nina (Bathmen, NL) "Via deze weg willen wij REA bedanken voor de enorme steun die wij hebben ontvangen tijdens de aankoop van ons vakantiehuis in Bulgarije. Droomhuis in de zon, dat was altijd ons ideaal. Hierbij keken we naar landen als Frankrijk en Italië. We hebben kennissen in Italië wonen en zij hebben daar een prachtig huis met fantastisch uitzicht. We volgden televisie programmas waarbij mensen op zoek waren naar een droomhuis in de zon. Op een gegeven moment lieten ze zien dat er Engelsen naar Bulgarije gingen voor het kijken van een huis. Tot onze verbazing zagen wij de mogelijkheden die Bulgarije kan bieden om een droomhuis in de zon te bewerkstelligen. Hierbij speelde natuurlijk het prijskaartje een grote rol. Via het zoeken op internet kwamen we terecht bij REA. Op de site staan diverse huizen in verschillende prijsklassen. Na meerdere contacten met REA ontstond een vertrouwensrelatie door ondermeer het nakomen van afspraken en het waarborgen van de privacy. In overleg met REA kwamen we tot het bekijken van 8 huizen in Bulgarije die voldeden aan onze criteria. Het bezichtigen van de huizen was werkelijk fantastisch. De gehele organisatie van deze bezichtingsdagen lag in handen van REA. Ik en mijn vader, die mee is gegaan vonden het perfect georganiseerd. Na deze dagen en enkele overdenkingen hebben we de knoop dan ook doorgehakt en is onze keus gevallen op een huis in de omgeving van Varna. REA heeft daarna alles geregeld om tot de koop van ons droomhuis te komen zoals beschreven in het stappenplan van; kopen met REA. Ze hebben ons te allen tijde goed geïnformeerd en waren immer bereikbaar. In mei dit jaar; 2010 zijn we naar Bulgarije geweest om over te gaan tot het tekenen van de notariële akte van ons droomhuis. Gefeliciteerd! Concluderend; erg tevreden over onze samenwerking met REA; afspraken nakomen, privacy waarborgen, wederzijds vertrouwen, zeer betrokken, altijd bereikbaar, meer doen dan gevraagd wordt, altijd bereid om vragen of onduidelijkheden te beantwoorden en meedenkend ook na aankoop van het huis; renovatie, beveiliging, enz. We hebben dan ook met plezier dit stuk geschreven, omdat we op deze manier hopen meer mensen te kunnen enthousiasmeren (met REA te werken)! Bedankt! Wito en Nina"
Wito en Nina (Bathmen, NL)

Jalene "Gosh, I wish I would have had that iofnrmation earlier!"
Jalene

Jan en Mariana vd Velde "Mariana en ik waren op zoek naar een huis niet te ver van Nederland af waar haar ouders vanuit Rusland naar toe konden "emigreren". De keus viel daarbij op Bulgarije en toen eens gekeken op het internet wie ons daar bij zou kunnen helpen. Zodoende bij de site van REA beland en een mailtje gewaagd wat we voor plannen hadden. Dezelfde dag werden we al terug gebeld en werden er potentiele huizen doorgestuurd. Na 10 huizen te hebben "bezichtigd" die waren voorgedragen door REA hebben we besloten een bezoek te brengen aan Bulgarije waar we een selectie van de huizen hebben gezien samen met de ouders van Mariana die vanuit Rusland over gekomen waren De begeleiding en service gerichtheid van REA was (en is) gewoon prima, alles op en top geregeld. Na de bezichtiging en de definitieve keus gemaakt te hebben is alles in een stroom versnelling geraakt en door REA alles tot in de puntjes geregeld met als resultaat dat na de bezichtiging in april het huis gekocht is en al een maand is bewoond. Geweldige service die verder gaat dan de koop van een huis alleen. Kan REA bij een ieder aanbevelen!!!!!"
Jan en Mariana vd Velde

Paul Raes (België) "The service that Diana and her Bulgarian collaborator deliver is simply fantastic. They listen to your wishes, your comments that you give on the viewed properties and don't waste you time with showing you properties that you will never buy. But it doesn't stop there. They also give you usefull contact information for installing yourself in Bulgaria. Their approach is highly adapted to your personal requirements, which is quite different from the other realtors with whom I have been working. With them you look at their web-site, you make yourself your selection and they show you what you selected. They don't take into account any of your comments and keep showing you properties that fit in your budget, but without taking into account any of your quality requirements that you give them. Thank you Diana for the great service that you delivered and your excellent after sale service that you are still providing."
Paul Raes (België)

Oliver Sassen "Bulgaarse makelaars zijn een ramp! langzaam en onbetrouwbaar. Rea daarentegen zijn wel Bulgaars maar wonen al lang in Nederland en hebben de Nederlandse mentaliteit, waardoor het heel ontspannen verloopt en goed geregeld is! Wij hebben met hun een prima woning gekocht in Varna. "
Oliver Sassen

Robert Schuller "Enkele jaren geleden brachten wij een vakantie door in Bulgarije met name in de regio Sunny beach . Wij waren aangenaam verrast hoe mooi en interessant de omgeving van de Zwarte zee was. Thuis gekomen vormde zich langzaam het idee om een plekje onder de zon in Bulgarije te zoeken mede ingegeven door het aangename klimaat en het goedkope levensonderhoud. Via een kennis kwamen wij aan het adres van Rea BG in sGravesande . Diana Valstar , oorspronkelijk afkomstig uit Varna en directeur van Rea Bg, wist direct ons vertrouwen te winnen. Zij is volkomen thuis in de wetgeving van Bulgarije t.o.v aankoop van een villa, appartement of een stuk grond . Na enkele besprekingen wist zij waar wij naar op zoek waren en wat onze wensen waren. Enige tijd daarna liet zij ons weten dat er enkele objecten in de omgeving van Varna o.a. bij Golden Sands te koop werden aangeboden. In het voorjaar van 2015 zijn wij samen met Diana V naar Bulgarij afgereisd.Een appartement, van een Bulgaarse dame, zeer rustig gelegen in Golden Sands trok direct onze aandacht. Golden Sands ligt op 18 km. van het zeer interessante stadje Varna waar voor jong en oud van alles te beleven valt. Dankzij de professionele aanpak van Diana V. konden wij het gemeubileerde appartement voor een schappelijke prijs kopen. Met de tussenkomst van een notaris werd een formele koopovereenkomst getekend die via Diana in het Nederlands werd overgezet. Ook de tijdelijke verhuur, van mei t/m september, van het appartement werd uitermate goed geregeld door Rea BG met een zeer correct opgesteld contract. Wij willen Rea BG en met name Diana Valstar dan ook recht hartelijk bedanken voor de geweldig vriendelijke en behulpzame steun bij de aankoop van ons plekje onder de zon en kunnen dan ook iedereen Rea BG van harte aanbevelen! Westbroek, april 2016"
Robert Schuller

Astrid Hangjas "De service die je bij REA krijgt is in één woord TOP!! Diana en Dean voelen perfect aan wat je wilt en overleggen voortdurend met elkaar en met jou als klant. Zo vonden wij heel snel wat we zochten. Mijn eerste contact met Diana liep per telefoon, ik zat op dat moment in Varna en Diana in Nederland. Dit eerste gesprek boezemde mij direct vertrouwen in. Zij regelde nog dezelfde middag een ontmoeting met Dean, die in Bulgarije de honneurs waarneemt. Met Dean hebben wij eerst rustig onze wensen besproken, hoewel dat moeilijk was omdat we eigenlijk zelf nog niet zo goed wisten wat we wilden. Maar Dean is een heel goede luisteraar en was beter dan wij zelf in staat om te bepalen wat we zochten. Dean en Diana zijn zeer ervaren en behulpzaam en loodsen je met gemak door het hele proces. Ook na koop of huur helpen zij jou verder, je kunt op hen blijven rekenen. En dat is heel veel waard als je de taal niet spreekt en niet bekend bent met de Bulgaarse regels en wetten. Kortom: wil je een huis of appartement in Bulgarije huren of kopen dan is dit REA-duo de ideale partner! 11.2018"
Astrid Hangjas

Mark en Marina -  Belgie "Onze eerste vakantie in Bulgarije aan de Zwarte Zee en direct verliefd worden op het land. Dat was ons nog niet overkomen na heel wat gezien te hebben in de wereld. Waarom dan niet uitkijken naar een woning in dit toch fantastisch land. Verbazing alom na het uitpluizen via het internet naar huizen en appartementen van de prijzen. Op deze manier zijn we in kontakt gekomen met Diana van REA Nederland. De manier waarop we ontvangen zijn en geluisterd naar onze wensen , was er direct een zeker vertrouwen in haar, die je bij vele immokantoren moet zoeken. In overleg met Diana zijn we dan afgereisd naar Varna om verschillende huizen en appartementen te bezichtigen. Daar aangekomen werden we opgewacht door Dean, die in Bulgarije de honneurs waarneemt. Deze ervaring was absoluut overweldigend. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Uiteindelijk viel de keuze op een appartement (casco) aan de Zwarte Zee. Maar nu: we spreken de taal niet en er moet heel wat geregeld worden. En daar zijn Diana en Dean om alles in alle vertrouwen te regelen met duidelijke afspraken, zoals vermeld op de website van REA Nederland. Van notaris tot de aankoop van keuken, badkamer, meubelen enz. , voor alles staat de tandem Diana en Dean klaar om U te helpen.
Chapeau Diana en Dean.
Felicitaties voor REA NEDERLAND. 28.01.2019"
Mark en Marina - Belgie

Tineke Stolk "De zorg tijdens het zoeken naar een woning en de nazorg zijn de echte pluspunten bij REA.BG. Diana en Dean zijn betrouwbaar en vertellen je eerlijk wat je kunt verwachten bij de koop van je huis. Er is regelmatig contact, ook nu de koop een feit is. Diana en Dean, jullie doen het prima. Ik voel me gelukkig dat ik met jullie advies met een gerust hart heb kunnen kopen. 10.2019 "
Tineke Stolk

Eva Mitkova - beëdigd tolk Nederland "Wat Address, het grootste makelaarskantoor in Varna gedurende één heel jaar niet lukte, was binnen enkele maanden een feit dankzij REA NL-REA Estate BG, vertegenwoordigd door Diana en Dean!!! REA verstrekt aan zijn klanten een reële (what is in the name) en professionele informatie. Didi en Dean, al vond de verkoop van mijn woning vier jaar geleden plaats, tot op de dag van vandaag ben ik jullie dankbaar! Veel succes en veel nieuwe tevreden klanten ook in de komende jaren! 11.2019 "
Eva Mitkova - beëdigd tolk Nederland

Dhr. Niko Vossebeld "Geweldige ervaring! Perfecte begeleiding bij de aankoop. Veel kennis van juridische en notariële aspecten. Vriendelijk, en zeer veel verstand van zaken. Heel erg bedankt voor alle hulp!!! 25-05-2021 14:19"
Dhr. Niko Vossebeld

Michael van Caspel "Diana en Dean hebben ons fantastisch geholpen voor het vinden van een huis. Vanaf het begin voelde het vertrouwd en ze komen hun afspraken na. Ik zou ze aanbevelen. 28.02.2022"
Michael van Caspel

Roel Meijer "Mocht je van plan zijn een huis te kopen in Bulgarije moet je zeker Reabg overwegen. Ik had er een hard hoofd in zaken te gaan doen in Bulgarije. Vooral ook omdat het land `bekend` staat als corrupt en waar je dus gemakkelijk opgelicht wordt. Reabg heeft me prima door het hele proces geleid en heb me geen ogenblik onveilig gevoeld. Ik bezit nu een prachtig huis in prachtige natuur en ben zeer content. 07.2021"
Roel Meijer

Marie-José Verweij "Wat zijn wij blij dat we REA in de arm hebben genomen bij de aankoop van ons Bulgaarse appartement! Diana en Dean hebben met ons meegedacht en vervolgens alles voor ons uit handen genomen, zodat de overdracht bij de notaris (waar Dean bij was) vervolgens heel soepel verliep. Ook hebben ze een verzekering voor ons afgesloten, ons aangemeld bij de energiemaatschappij en geven ze aanvullend tips over waar je wat kunt kopen om het appartement in te richten. Echt een super service waardoor wij met een gerust hart deze spannende aankoop konden doen. We kunnen REA iedereen aanraden! ) 14.03.2023"
Marie-José Verweij

Jacqueline van de Bilt "Wij Marco en ik waren op zoek naar een 2e huis in Bulgarije in de regio rondom Varna. Na onderzoek op het internet kwamen we uit bij REA-bg. De website is overzichtelijk. Alle diensten die we graag wilden afnemen bieden zij. (eigenlijk alles regelen wat er nodig is om huis te vinden, bezichtigen, aankoop, aanpassingen aan woning etc.) Prijzen daarvoor zijn overzichtelijk beschreven. Eigenaresse Diana is van Bulgaarse afkomst en spreekt vloeiend Nederlands. Vanaf het eerste schriftelijke contact hadden we een goed gevoel. Er werden vragen gesteld over wat wij exact wilden, wat reden van 2e huis was, bedrag wat we te besteden hadden, welk type huis, regio etc. Er werd eerlijk en duidelijk aangegeven wat er wel en niet mogelijk was voor het budget wat we hadden. De persoonlijke kennismaking op de dag van de bezichtigingen in Bulgarije was heel fijn. Zowel Diana en Dean (compagnon in Bulgarije spreekt Engels en Bulgaars) zijn beide plezierige deskundige persoonlijkheden. Een van de huizen die ze ons lieten zien hebben we gekocht, binnen ons budget. Vanaf dat moment hebben beide alle regelzaken voor ons uitgevoerd of waren erbij om te begeleiden en te vertalen, waarbij we uitleg kregen over iedere stap. Dankzij hun deskundigheid is de aankoop heel goed verlopen. Zonder hen was dit nooit gelukt, vanwege de taal en het feit dat regelgeving in Bulgarije echt heel anders is als in Nederland. Extra leuk werd het hele proces van zoektocht en aankoop doordat Dean en Diana er alles aan deden om onze verblijven aangenaam te laten verlopen. Ze dachten mee en regelde mooie accommodaties wanneer we in Varna moesten zijn voor regelzaken , ze lieten ons kennismaken met diverse restaurants en bezienswaardigheden en mooie plekken. We kwamen daardoor op plekken waar je zelf als toerist niet snel komt. Mocht je een huis willen kopen in Bulgarije kunnen wij REA-BG van harte aanbevelen. 01.2023"
Jacqueline van de Bilt


Vul uw mening in
Uw naam:
Uw foto/logo:
Uw mening:
Neem de code over uit de afbeelding